112 – Atles III – Terres del Nord

Aquesta vegada m’he inspirat en les fotografies de paisatge de Bill Brand, moltes d’elles fetes a Escòcia, a les Illes del Nord com l’Illa de Skye.
Fotografies de llum i foscor, de misterioses games de grissos, de muntanyes silencioses i llunyanes, de paisatges inhabitats.
És molt interessant la deficició dels espais a partir de línies definides, i de tons diferenciats, també la simplicitat de la composició, que per la seva horitzontalitat implícita, aporta un element tranquil.litzador i conegut, al misteri d’uns paisatges desolats on es pot percebre com xiula el vent del nord.
Els artistes plàstics són: Léon Spilliaer (Bélgica, 1882 – 1946) i Lotta Pyykkönen (Finland). Tenen en comú les característiques de les fotos de Bill Brand i la monocromia i contrast del colorit. La tècnica és molt gràfica i això ens permetrà abordar el paisatge més figuratiu d’una manera sencilla.
Treballarem amb tinta i aquarel.les, i per definir les formes essencials, ho farem amb plantilles (stencil), retallant les formes i aplicat la pintura degradada amb tocs de pinzell o amb un spay. També pintarem amb tinta i llegiu, per tal de fer aquests llargs camins que se’n van cap a la llunyania.