113 – Atles VI – Colors d’frica


Aquest dijous fer el quart taller sobre el tema ATLES. Per canviar radicalment de colors i estil, treballarem el paisatge com a color, com abstracció, com horitzontalitat.
He escollit unes fotos que m’agraden per la seva simplicitat de concepte i de tècnica. Són fotos de paisatges molt sintètics, d’un pla o el mar, desenfocats, de manera que els diferents plans de color es van integrant gradualment uns en els altres per gradació de color. L’estructura de la foto és totalment horitzontal, amb franges de color diferents que amb el desenfoc, li dóna una profunditat, una llum i una atmosfera molt especials. De seguida he pensat en Mark Rocko com l’artista que ens guiarà durant el taller. La seva pintura és llum, és atmosfera, és profunditat.
Els color de Rotko són molts, però els meus preferits són els càlids, vermells, grocs, taronges, ocres…. Aquests colors en fan pensar en els paisatges d’Àfrica, en la sabana i els plans infinits de terra i cel. Treballarem els colors degradats i els plans de colors “color fields”.
Treballarem en format carpeta-caixa.

GuardarGuardar