116 – Atles VI – Terres del Sahara

El tema “Atles” està resultant molt interessant a nivell conceptual i plàstic, i estan sortint unes obres de molt bona qualitat!. Les tècniques que emprem a cada sessió són bastant diferents i els formats finals també, sempre intentant fer un pas més enllà per fer les coses amb passió. Donar una volta artística al Món pintant a través d’alguns artistes i les seves obres, és una manera original i diferent de viatjar!
Aquest dijous treballarem els colors del paisatge, concretament del desert del Sàhara. Aquí trobarem tota la gamma dels terres, des de l’ocre fins al sèpia (com el l’obra de Herman de Vries que hi ha al full), i els aplicarem amb acrílic damunt de tela. Farem servir teles sobre cartonet de mida 10 x 10 apox. i les enquadernarem totes juntes formant un llibre gruixut com el que veieu al full.
El treball pictòric dels dos artistes italians Renata Boero i Mirco Marchelli ens servirà de referència per treballar la pintura d’una manera molt abstracta, amb masses quadrangulars de colors engammats a on la textura i les veladures prenen protagonisme. També trobem petits grafismes o incisions que poden tenir un caire figuratiu amb el tema concret del desert, penso, per exemple, en algunes formes triangulars, que poden fer referència a Egipte.