117 – terres de ningún

En apuesta taller farem un llibre d’artista a partir de fotografies de paisatges, inspirat en els d’Anselm kiefer (Alemanya, 1945), que per cert, actualment esta fent dues exposicions a París: una de pintura L’évènement Anselm Kiefer – Centre Pompidou, i altre de llibres d’artista BnF – Exposition – Anselm Kiefer, l’alchimie du livre.

Portarem i buscarem fotos grans de revistes o llibres i les retocarem i pintarem  amb acrílic al damunt, per generar un paisatge, pàgina a pàgina, fins que tinguem les suficients per a muntar un llibre, és a dir, que les plegarem i les enquadernarem, a una mida aproximada de 10 x 15 cms. Busquen trobat un punt mig entre fotografia i pintura, integrant les dues disciplines. Les fotos en donen color i composició i la pintura dona informació nova, tapant, superposant i escrivint coses al damunt.
Les pintures de Kiefer transmeten desolació, per la pintura blanca, com de cal, que recorda a murs. A mi m’agradaria treballar el concepte de les terres ermes, amb poca vegetació, com les del Himalaia. Paisatges a prop de l’alta muntanya, on el vent i l’aigua han creat una gran erosió.
Serà un treball interessant pel fet de pintar sobre foto per buscar nous paisatges, diferents peró coherents entre ells.