La Carta

SESSIO 144 – IDENTITATS 2 – LA CARTA
3-11-2016
Aquesta setmana farem el segon taller d’IDENTITATS. Aquesta vegada el tema és “LA CARTA”.
Les cartes manuscrites pertanyen al món del passat. Rara vegada les fem servir per a comunicar-nos, ja que tenim multitud de medis més ràpids al nostre abast.
Escriure una carta, suposa tenir temps per pensar-la, escriure-la, enviar-la i rebre la resposta. Suposa estar pendent de la bustia, del correu postal, els segells i els sobres o del paper de carta. Tot i així, és un medi molt estimat, ja que la carta dirigida a algú important per nosaltres, és un objecte que pot guardar, i que conté el nostre text manuscrit, ademés d’altres grafismes, dibuixos o documents.
Al taller treballarem la carta com un llibre d’artista enquadernat, naturalment, en forma de sobre. El paper de carta el farem nosaltres a partir de pedaços de papers reciclats. M’agraden molt les imatges de l’antic paper Boro, que es creava fent un collage de papers vells i usats.
El nostre paper farà aproximadamente 45×45 cm, i es plegarà com un sobre, de forma que quedaran diverses cares que omplirem amb texts i dibuixos. La idea és que aquesta carta siga, hipotèticament per enviar a algú concret, o també, perquè no, enviar-la a nosaltres mateixos, com la carta que ens agradaria rebre.
Cadascú ha de buscar el tema, motiu o persona per fer la seva carta. Podeu preparar uns texts, ja siguan poemes o frases escollides d’autors, o escrits propis. Els podeu portar fotocopiats o impresos amb les tipografies que us agradin, per fer collage i també podeu escriure d’altres. També heu de pensar una mica les imatges que us agradaria incorporar. Han de ser coses bastant senzilles, sense fotos, sols grafismes i dibuixos. Hi ha papers retallats, coses cosides, alguns papers en collage, com butxaquetes que contenen texts, dibuixos i formes o alguna fulla plana. Tot depèn de la temàtica de la carta i a qui va dirigida. Si expliquem un conte, o parlem d’amor o de la família. Els dibuixos i els traços serviran per il.lustrar el text i fondre’s amb ell.
Podeu veure imatges inspiradoes clicant aquí: CARTES

 CARTES

GuardarGuardar