158- Correspodència privada

 

158- Correspodència privada

Aquest dissabte farem taller de dones artistes “CORRESPONDÈNCIA PRIVADA”, inspirant-nos en l’artista espanyola Elena del Rivero. Aquesta vegada farem un llibre d’artista amb totes les cartes que anem fent, com un epistolari.
L’obra d’Elena del Rivero, juga amb el paper com a protagonista i l’utilitza de diverses formes, però sobretot per crear missatges en clau o “flying-letters”. El blanc del paper fa ressaltar les intervencions poètiques que realitza sobre ell, jugant amb el text, l’ocultament, la perforació, el volum, el plec, el dibuix, creant missatges ocults. Els materials que utilitza són senzills però els hi dona una gran dignitat amb l’esperit de les coses especials que guardem com a tresors, i, pot ser, per fer servir les remiscències pròpies de l’or. Les cartes que crea tenen un significat molt particular i privat i que nosaltres intentarem entendre a partir de fer les nostres pròpies.
Treballarem amb el concepte artístic de carta, com a motiu per a expressar-nos i escriure missatges en clau poètica. Farem servir el collage  sobre papers molt fins, buscant a cada una un petit missatge amb composicions que recorden l’escriptura, el paràgraf, el segell, la firma, un grafisme o dibuix. Tots els elements estan en un equilibri especial i personal, donat per l’element principal que és el pa d’or. Aquest, introduït de manera especial a a carta, li aporta una màgia i contingut únic, per la seva lleugeresa, el delicat tacte i per daunt de tot, per la seva brillantor.