Publicado el Deja un comentario

:::DIJOUS ARTÍSTICS: 04-2-2016 DE 6 A 8 DE LA TARDA: COS POÈTIC – LES LÍNIES DE LES MANS::

Comecem un nou tema per els tallers de dijosu: COS POÈTIC. Aquest tema l’hem tractat molt al taller de pintura i sempre ha estat molt interessant. Recordo els vestits de memòria on es treballava el vestit com a reflex del cos , el cos vegetal  amb la pintura de mas plenes de plantes, el cos i vestit   o el cos a la deriva  La figura humana sempre fa molt respecte, però ja sabeu que al taller sempre ho fem amb ajuda de plantilles del cos, fotografies, o monotips.
El tema que encetem està centrat amb la nostra part física d’una manera positiva i poètica. El primer dels tallers parla de les línies de les mans, fent referència als continguts implícits que hi ha escrits a les nostres mans, missatges inconscients, poder, força, treball, amor, expressivitat…..
La nostra font d’inspiració són dos artistes que toquen el tema de les mans: Lesley Dill i Valerie Hammond, que ja hem treballat alguna vegada al taller. Fan unes obres que barregen el dibuix, la pintura, la cal.ligrafia i el collage en volum. Em sembla molt interessant fer un treball volumètric amb materials volàtils de papers translúcids a on treballem la part cal.ligràfica amt texts que parlin del tema de les mans, pot ser que quiromància, mites o creences antigues.
Farem servir la silueta de les nostres mans  per fer aquest taller, en diverses obres que agruparem en forma de carpeta.
COS-1

Deja un comentario