Publicado el Deja un comentario

Escola d’Estiu Rosa Sensat 2016: Taller d’Art i COLLAGE

cabecera

Taller d’Art i Collage · 2016


Taller d’ART I ESCRIPTURA a l’Escola d’Estiu Rosa Sensat 2016
Aquest és un taller d’Art dedicat a la tècnica del collage i les seves possibilitats artístiques. Amb papers, tisores, pintures i cola, farem abstraccions, paisatges, persones i objectes. Cada exercici tindrà unes pautes ben diferents, tant per aprendre a fer els papers de collage, com per muntar-los amb tècniques i procediments inspirats en artistes del collage.
Comprovarem com el collage desenvolupa tant l’intel·lecte com la sensibilitat pel fet de crear una unitat a partir de fraccions, amb les preguntes i constants decisions que això implica.
Objectius

– Conèixer les possibilitats plàstiques del collage
– Aprendre a treballar amb netedat i ordre.
– Crear els propis materials per fer collage
– Aprendre a reciclar papers i d’altres materials e integrar-los en un obra
– Conèixer i valorar l’Art fet amb collage
Continguts
– Que és un collage
– Tipus de collages: fotogràfic, pictòric, tridimensional, etc..
– Les tècniques del collage
– Els Materials per fer collage
– El collage en la història de l’Art modern
Metodologia
El taller està dividit en 4  sessions de 2 exercicis cadascuna. Cada un te la seva pauta, objectiu i técnica, encara que el procés de treball és similar:
Fase 1: “Mise en plas”: es fan els papers de collage segons l’exercici: pictòrics, textures, colors, materials. També preparem el suport de l’obra.
Fase 2: “desconstrucció”, a on es tallen i distribueix els fragments amb el material creat a la primera fase.
Fase 3: “relacional” és la que requereix major concentració, perquè és en la que és munten i enganxen els fragments com una obra. És una fase de dubtes i decisions, on l’objectiu és desenvolupar la intuïció i la confiança en un mateix per prendre decisions inconscients i sensibles i que desemboca en la creació una obra amb sentit. En aquest punt és molt important tenir una perspectiva de la sèrie que estem fent i de fixar-se en l’obra de l’autor de referència.
Fase 4: és on s’acaba de donar unitat a l’obra amb la intervenció pictòrica damunt del collage.
Cal dir que a la pràctica, algunes fases es solapen amb un ritme molt personal, perquè es va tallant mentre és composa o enganxant varies obres a la vegada, o preparat textures suplementaries par donar qualitats a l’obra.
Al final del quart dia, es dedicarà un temps a enquadernar un Llibre d’Artista  resultant de tota la feina feta durant el Taller d’Art i Collage, per tal de que els mestres tinguin el material disponible i endreçat d’una forma estètica i alhora útil.

Deja un comentario