6. KORHORO: esperits de la sabana (Costa D’ivori)

Les teles Korhogo estan fetespels pobles Sefuno de Costa D’Ivori. El sistema de tenyit es el mateix que el del Bogolan, és a dir, pintant amb fang sobre un tint, per crear un negre permanent.
Dibuixen a ma alçada, creant textures amb els diferents gruixos de línia, i amb les textures de l’interior de les formes. Els motius són animals, plantes i d’altres elements de la natura, tot creant una mena de discurs amb el significat de cada dibuix, per exemple,cabra: destresa masculina, peix: vitalitat, Abundància, vida i aigua, Pollastre: fertilitat, maternitat, etc….
Es tracta d’unes teles decoratives per penjar a la paret. Des de 1970, aquests pobles, han fet un negoci amb aquestes teles per turistes. Tot i això, no podem deixar d’apreciar el seu valor estètic, moltes vegades, de gran refinament. Com sempre, hi ha uns precedents que es remunten mes enllà a la història i són unes teles que feien servir els caçadors com a camuflatge, ara en desús, i que tenien uns estampats lineals, amb algun element figuratiu.
Procediment:
Nosaltres treballarem els motius, primer amb el dibuix de les formes i després amb els interiors de textura. Després els passarem a una mena de baix relleu fet de geso i acrílic, o bé de fusta, on treballarem revelant els dibuixos amb l’esgrafiat o buidat.