ABSTRACCIÓ II

Monogràfics del Taller de pintura creativa . ABSTRACCIÓ II
Dissabte 12-4-2014. (DS-62)

_4. ABSTRACCIÓ A PARTIR DE L’ESTRUCTURA DE LA NATURA II, agafant com a model fotos de lìquens.
Ecercici 6:  Aquest exercici parteix de l’obra del Grup Portolà 10 (Brigitte Deluis, Àlex Palau i Marga Mascaró) titulada “Laboratori de líquens”, realitzada al III Encontre d’Art i Natura (CACIS).
Es tracta d’experimentar amb la pintura fresca per pressió entre dues superfícies (decalcomania, tècnica surrealista inventada per Max Ernst). S’obtenen 2 imatges reflexes abstractes i orgàniques, amb colorits i barreges sorprenents. Treballem amb guaix i acetat.
Ecercici 7:  Observant amb lupa els resultats dels nostres acetats, trobem un món increïble de textures i colors. En paper, pintem un paisatge abstracte inspirant-nos en aquests mons. Pintem a l’aiguada i també bufant la pintura per crear noves abstraccions orgàniques.
consultar: micromons  (DS/37)

 5. ABSTRACCIÓ A PARTIR DE L’ESTRUCTURA DE LA NATURA III, agafant com a model les estructures de la natura: branques, arrels, fulles, rius, neurones, etc….
Ecercici8: Partim dels dibuixos de neurones de Santiago Ramón y Cajal per treballar l’estructura d’elements de la natura com si fossin mapes abstractes. Treballem amb base de guaix i amb tinta i pinzell.
Consultar: confluències i divisions (DS/45)

6. ABSTRACCIÓ A PARTIR DEL PAISATGE: representar el paisatge con una série de franges horitzontals i verticals, que van canviant de color, i definint diferents espais abstractes.
Exercici 9:  ens inspirem en La pintura tàntrica de Sohan Qadri: La seva simplicitat en la representació del paisatge, assoleix un alt nivell d’abstracció. Mitjançant la minuciositat de les línies, la repetició subtil i els colors vibrants, s’aconsegueix un espai de contemplació interior.
Consultar: art i espiritualitat (26tpc)

 

Deja un comentario