ABSTRACCIÓ III

Monogràfics del Taller de pintura creativa. ABSTRACCIÓ III Dissabte 10-5-2014. (DS-63)

Captura de pantalla 2014-08-01 a las 13.19.297. ABSTRACCIÓ A PARTIR DEL PLE I EL VUIT ,es a dir, treballant la relació entre figura i fons, i jugant amb la mirada, per trobar formes on està el fons, i descobrir, que mirant “a l’inrevés”, trobem sorpreses!
Exercicis de dibuix, inspirats en l’obra gràfica d’Eduardo Chillida.
Consultar: dibuix del ple i el vuit (DS/13)

Exercici 10: retallar formes geomètriques blanques per compondre sobre un fons negre, a l’estil d’un mapa de ciutat. Important: fer formes com “illes” i deixar que els blancs sobresurtin del negre.

Exercici 11: contradient a la nostra percepció, l’exercici és fixar-se i dibuixar les formes negres, com si es tractés dels carrers d’una ciutat.  És un exercici de molta abstracció, perquè és molt fàcil confondre fons amb figura.

Exercici 12:  fer un altre dibuix de simplificació de l’exercici anterior, per convertir el negre en figura abstracte amb aspecte tridimensional.

Exercici 13: retallar i enganchar formes negres, per compondre sobre paper blanc.

Exercici 14: dibuixar el exercici anterior com una forma massissa  amb sentit escultòric.

Amb els exercicis 10, 11 i 12, es tractava de dibuixar les formes a partir del negatiu, i es va aprendre que el buit també és una forma per si mateix,  al contrari del 13 i 14 , on es fa el dibuix de la forma plena.

8. ABSTRACCIÓ A PARTIR DEL COLLAGE, treballant la composició de les formes i l’harmonia dels colors
Exercici 14:  fer un collage abstracte a partir de trossets de papers preparats, ja siguin pintats per nosaltres mateixos, o reciclats de dibuixos descarts.


8. ABSTRACCIÓ A PARTIR DEL GEST
Exercici 15: pintar

Exercici 16:

 

Deja un comentario