Casa abandonada


El tema d’aquest taller és casa abandonada: Casa són estances o habitacions amb el seu ús específic, dormitori, sala, cuina, bany… Abandonada és deshabitada, descuidada, sense funció, amb un ordre aleatori dels pocs objectes també abandonats. També pot ser desemparada, deixada, estranya, inhumana o desconeguda, com quan fem un trasllat inesperat, obrim una casa tancada des de fa temps, o hi ha nous inquilins que no respecten el nostre ordre.

En aquest taler es fa un llibre enquadernat amb diferents estances dibuixades i amb collage, impregnades d’aquest sentiment d’abandó o buidor.  He proposat diferents artistes que treballen aquest tema per donar idees del tema.  Per suposat, cadascú pot reflectir altra història relacionada amb el motiu de casa i estranyesa dels objectes que l’ocupen.

L’artista Stephen Newton (Anglaterra, 1948), és qui m’ha inspirat el tema, amb una forma molt simple i primitiva de pintar estances. Altres artistes són: les fotos de llocs abandonats i destruïts a la guerra de Zarina Bhimji (Uganda,1963), les instal·lacions d’escenaris alienats i deshumanitzats d’Annika von Hausswolff (Suècia, 1967) i Mona Hatoum (Beirut, Líban, 1952).

Treballarem amb dibuix, pintura i collage sobre 7-8 parets de 9×9 cm aprox. I les muntaren amb un desplegable que pot formar diferents espais quant es desplega, foto de Monique Janssen-Belitz. PODEU CONSULTAR LA PÀGINA DE PINTEREST AMB FOTOS SOBRE EL TALLER:

(886) PETITS RELATS 2: CASA ABANDONADA

 

GuardarGuardar

GuardarGuardar