DELICADESA ORIENTAL 5 : LLUM I FOSCOR

IMG_2771Monogràfics del Taller de pintura creativa
DELICADESA ORIENTAL 5 – Llum i Foscor
Dijous 23-10-2014 (DJ-73)
En aquest taller vàrem endinsar-nos en l’abstracció partint d’uns mons abstractes de formes i colors molt simples: espais amb horitzons protagonitzats per presències en forma d’óvals, convinant el negre, daurat i blanc. Aquest treball està inspirat en l’obra quasi minimalista de l’artista Kanji Yoshida (Japó 1902 -2009).
La tècnica d’aquest taller és collage pictòric (1).
Vàrem començar amb la “mise en plas”, preparant els suports i els elements formals i de color que formarien la nostra série d’obres. Com sempre al taller, vàrem fer un esforç en treballar les soports amb textures per donar profunditat i presència a les nostres pintures. V’arem fer servir papers fins i semitransparents com ceba i cristall pels elements del collage i un fons de paper artesà aquari per crear el fons.

(1) COLLAGE PICTÒRIC: tècnica pictòrica emprada al taller, en 4 fases. A cada taller hi ha unes pautes i finalitats diferents. A la primera o “Mise en plas” es pinten diferents papers amb un sentit molt pictòric de textures, colors i qualitats i també preparem el suport de l’obra. A la segona fase o “decontrucció”, es talla i distribueix el material creat a la primera fase. La tercera fase o “relacional” és la que requereix major concentració, perquè és en la que és munta i enganxa el collage COM SI FOS UNA PINTURA. És una fase de dubtes i decisions, on l’objectiu és desenvolupar la intuïció i la confiança en un mateix per prendre decisions inconscients i sensibles i que desemboca en la creació una obra amb sentit. En aquest punt és molt important tenir una perspectiva de la sèrie que estem fent i de fixar-se en l’obra de l’autor de referència. La quarta fase és on acabem de donar unitat a l’obra amb la intervenció pictòrica damunt del collage, inclús afegim nous continguts a l’obra.
Cal dir que a la pràctica, algunes fases es solapen amb un ritme molt personal, perquè es va tallant mentre és composa o enganxant varies obres a la vegada, o preparat textures suplementaries par donar qualitats a l’obra.

Deja un comentario