DELICADESA ORIENTAL 8 – BLAU FUGAÇ

IMG_2936Monogràfics del Taller de pintura creativa
DELICADESA ORIENTAL 8 – Blau Fugaç
Dissabte 22-11-2014.
Sessió 69 dels dissabtes.
Aquest taller és l’últim dedicat al monogràfic “Delicadesa Oriental”. En total han estat 8 tallers molt interessants, cada un amb el seu tema, però tots amb el mateix esperit artístic, basat en un delicat i humil equilibri entre el paper i la pintura, les subtils transparències de l’aigua i la tinta, l’estat contingut entre la meditació i l’expressió o la mesura espiritual de la composició.
Jo he après moltes coses estètiques i personals amb aquests tallers, sobretot la importància dels detalls, la preponderància del petit, l’abandó de les espectatives envers la pròpia pintura, per donar confiança en el moment aquí i ara.
L’ùltim taller està inspirat en un artista anomenat Goto Hidehiko (Japó, 1953). Podeu veure algunes de les seves obres a la pàgina del facabook del taller:
Goto Hidehiko (Japó, 1953)
El més interessant de les seves obre,s és l’abstracció amb volum. És un món abstracte natural d’aproximació a les pedres, de relació d’equilibri entre formes petites i grans, d’esquerdes amb significat, de textures observades amb microscopi i revelades als ulls amb una pintura delicada de tons engamats perfectament definits.
El blau és el color protagonista, tant per la capacitat de transmetre fredor de les pedres, com la de transmetre espiritualitat i profunditat. A vegades entren en joc colors vibrants, amb notes alegres i d’altres el negre, amb ombres i espais nous amb continguts nocturns.