DELICADESA ORIENTAL

DELICADESA ORIENTAL: PINTURA DE XINA I JAPÓ. 8 SESSIONS
El Taller de Pintura Creativa ha dedicat 8 sessions entre Dijous de 6 a 8 de la tarda i Dissabtes alterns de 5 a 8 de la tarda, a la pintura de Xina i Japó moderna.
Els temes són molt diversos: paisatge, figura humana, bodegó i abstracció. Com sempre, s’han treballat a partir de l’obra d’alguns artistes d’aquests dos països.
És conegut la importància de la pintura Sumi-e dins de la Història de l’Art i també la influència sobre les avantguardes artístiques modernes. Els seus orígens són molt antics a Xina, cap a l’any 600 i més tard al Japó cap al 1300. És una pintura monocromàtica amb una tècnica depurada, delicada i minimalista que representa la natura des de l’essència.
Al nostre taller hem treballat la part més actual d’aquesta sensibilitat. S’han  escollit artistes actuals que mantenen els principis de simplicitat, minimalisme, elegància i senzillesa en els temes tractats i les tècniques emprades. Nosaltres les hem desenvolupat, com sempre, d’una manera personal i creativa.
La finalitat ha estat comprendre una mica mes una sensibilitat diferent de l’occidental a partir de la pràctica de l’art.
Hem fet servir un formar igual per tos els tallers: dibuixos de 15×15 cm, emmarcats en cartolina de 23×23 cms i agrupats en una carpeta de cartó de 25×25 cm. Els papers són de molts tipus, des de paper artesà Aquari, a paper d’arròs, estaça, ceba, etc…
IMG_2574

Deja un comentario