Eadweard Muybridge (EEUU, 1830-1904)

Fotògraf d’origen britànic conegut per les seves cronofotografies: investigacions fotogràfiques per capturar i estudiar el moviment.
Al començament Muybridge es va fer famós per les seves fotografies de paisatges, assenyalant la potència descobridora i expansionista dels USA.
El 1878, Muybridge va fotografiar un cavall a galop amb una sèrie de cinquanta càmeres. Demostrava que hi havia un moment en el galop en el qual els quatre cascos estaven en contacte amb el terra: en el moment en que els seus quatre potes coincidien, creuant-se just a sota del cos, on les seves potes posteriors s’avançaven gairebé a les davanteres per donar impuls a la carrera. Amb les fotos del moviment, donava una eina eficaç per descompossar-lo.
Va inventar el Zoopraxiscope, una màquina semblant a la Zoetrope, que projectava imatges, perquè el públic pogués visualitzar el moviment. L’artefacte va ser, en molts aspectes, un precursor del desenvolupament del cinema. Va utilitzar aquesta tècnica per fotografiar persones i animals en moviment realitzant diferents accions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s