Giorgio Morandi (Italia, 1890 – 1964)

Extret de Wikipèdia:
L’obra de Morandi te una clara influència dels primitius renaixentistes italians, Giotto, Masaccio i Uccello, als quals va estudiar seguint el prisma de Paul Cézanne.
Als anys 20 es va unir als futuristes entrant en contacte amb Boccioni i Carrà. Posteriorment va conèixer a Giorgio de Chirico i la seva obra es va veure influenciada per la d’aquest. El 1927 va participar en la primera exposició del moviment noucentista, vinculat amb el règim de Mussolini, cosa que sempre el marcarà com un artista amb idees feixistes.
Mes endavant, La seva iconografia van començar a ser els estris de la vida diària: gots, ampolles, etc., creant composicions amb un concepte similar als de Cézanne en l’elecció dels bodegons senzills com a mitjà d’expressió de la seva pintura i el colorit quasi monocrom.
Entre 1930 i 1956 Morandi va ser professor de gravat en aiguafort a l’Acadèmia de Belles Arts de la seva ciutat natal.
Escullin les aquarel.les d’aquest artista perquè, amb el seu caràcter d’esbós, aporten moltes claus per l’estudi de la representació del volum dels objectes. Per no estar subjectes al format definitiu de la tela, estan fetes amb espontaneïtat pictòrica i amb traços senzills. Busquen les mínimes eines pictòriques per estudiar la composició i l’espai volumètric: els plens i els buits, les ombres pròpies i les projectades, el fons i la figura.

Mes informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Giorgio_Morandi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s