Giorgio Morandi (Italia, 1890 – 1964)

Extret de Wikipèdia:
L’obra de Morandi te una clara influència dels primitius renaixentistes italians, Giotto, Masaccio i Uccello, als quals va estudiar seguint el prisma de Paul Cézanne.
Als anys 20 es va unir als futuristes entrant en contacte amb Boccioni i Carrà. Posteriorment va conèixer a Giorgio de Chirico i la seva obra es va veure influenciada per la d’aquest. El 1927 va participar en la primera exposició del moviment noucentista, vinculat amb el règim de Mussolini, cosa que sempre el marcarà com un artista amb idees feixistes.
Mes endavant, La seva iconografia van començar a ser els estris de la vida diària: gots, ampolles, etc., creant composicions amb un concepte similar als de Cézanne en l’elecció dels bodegons senzills com a mitjà d’expressió de la seva pintura i el colorit quasi monocrom.
Entre 1930 i 1956 Morandi va ser professor de gravat en aiguafort a l’Acadèmia de Belles Arts de la seva ciutat natal.
Escullin les aquarel.les d’aquest artista perquè, amb el seu caràcter d’esbós, aporten moltes claus per l’estudi de la representació del volum dels objectes. Per no estar subjectes al format definitiu de la tela, estan fetes amb espontaneïtat pictòrica i amb traços senzills. Busquen les mínimes eines pictòriques per estudiar la composició i l’espai volumètric: els plens i els buits, les ombres pròpies i les projectades, el fons i la figura.

Mes informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Giorgio_Morandi

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s