Herman de Vries (Holanda-1931)

Artista del Land Art i art ecològic. Va estudiar horticultura i treballar professionalment en aquest camp. A principis dels 50, va començar la seva obra artística, però no va ser fins els 70 que va desenvolupar la seva obra escultòrica i ambiental que coneixem.
A la seva obra, fusiona naturalesa, art i ciència. Utilitza materials naturals que col.lecciona i fotografia, creant sèries ordenades d’objectes en base a múltiples aspectes: forma, color, funció, etc…Aporta una percepció especial i sensible de la natura. Ens ajuda a comprendre i percebre les diferencies i les semblances, i a sentir la poesia amagada darrera de cada insignificant element del paisatge, sense quasi intervenir-hi en ell.
Les instal · lacions d’aquest artista tenen una estructura hiper ordenada i més semblen el treball d’un científic, que el d’un artista, però si observem amb deteniment, veiem la poesia que ell destil · la de la naturalesa. Ens parla de la seva gènesi, creixement i posterior transformació. També dels codis de comportament dels vegetals, buscant el secret del seu sorprenent
diferència i similitud. Ens parla també de les famílies i dels trets que les defineixen, buscant l’origen de les espècies a partir de les seves formes, com si els elements de la natura es dibuixessin a si mateixos.
Darrera de les seves composicions hi ha un gran treball conceptual, de percepció i de composició: 1. Discriminació, selecció i recol · lecció sobre el terreny d’un tipus d’element natural. 2. Premsat o conservació. 3. Ordenació del material segons un patró de forma o color. 4. Composició final per a la seva exposició.

http://www.hermandevries.org/

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s