Andy Warhol (1928 – 1987)

Andy Warhol (EEUU, 1928-1987). Màxim exponent d’Art Pop Nord-americà.
Al 1961 va produir la seva primera sèrie d’imatges utilitzant una tècnica d’impressió serigràfica. Warhol legitima la serigrafia com a mitjà artístic que desafiant els conceptes d’originalitat i d’obra d’art única.
El 1964 va fundar The Factory, l’estudi on vivia i treballava i on feia les seves famoses festes. Els quadres de flors son del mateix any. Es va basar en unes fotografies d’hibiscs preses per Patricia Caulfield, que van aparèixer a la revista “Modern Photography”. Ella va presentar una demanda contra l’artista i a partir de llavors, Warhol realitzaria les seves pròpies fotografies amb la seva polaroid.
Aquesta sèrie de quadres son flors de colors vibrants disposades sobre un fons d’herba de vegades fosc i d’altres d’un color que xoca amb el de les flors, creant una combinació psicodèlica. Inclús això es veu reforçat quant imprimeix la planxa del negre en negatiu.
La tècnica de la serigrafia, permet sintetitzar la trama fotogràfica de les flors, per deixar-la en la mínima expressió, crean una forma plana que estampa sobre el suport amb colors diferents, utilitzant games de color diversos en cada peça de la serie. De vegades les flors estan desplaçades respecte de la foto, inclús superposades entre elles.

Andy Warhol a Viquipèdia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s