LAB DIB 03: formes orgàniques

Dissabte 23-07-2017 de 5 a 8 de la tarda
Els Laboratoris de Dibuix, són una sèrie de tallers per desenvolupar el traç lliure i sensible, treballar l’espontaneïtat i la improvisació, i deixar anar la mà sense perjudicis. Centrats en el dibuix, permeten un treball lleuger i fresc, àgil i subtil.
Es treballa amb papers reciclats de llibres i d’altres papers, que es munten en una llibreta al final de cada taller, enquadernada amb el mètode japonés. Es dibuixa amb diferents tècniques des de llapis, pinzell o monotip, en una seqüència rítmica, per provocar que un dibuix porti a l’altre, aprofundint en l’art del dibuix, sense presses però a bon ritme!
En aquest laboratori s’experimenta la flexibilitat i la immediatesa del dibuix, com a eina de recerca d’imatges interessants, més enllà dels resultats, per treballar en un procés on cada dibuix dona peu al següent. És més important trobar un fil conductor personal que motiva a seguir més que un perfeccionisme en cada obra.
En els dibuixos quasi inconscients es troba la llavor de futures obres. Aquesta vegada es té com a referent les formes orgàniques. És un concepte molt general però molt interessant, perquè es pot imaginar des de formes vistes des del microscopi, a llavors o líquens.
Està inspirat en una sèrie d’obres que tracten el tema des de diferents punts de vista, sobretot pel que fa a tècniques i composició d’artistes com Jaume Amigó (Barcelona, 1963), Rosa Amorós (Barcelona, 1945), Jordi Martoranno (Girona, 1965), o Peter Randall Page (UK, 1954). Aquestes obres tenen un aspecte quasi hermètic, perquè tracten el tema de forma abstracta, buscant mantenir un fil molt prim amb la figuració, però suficient per a transmetre una vida mínima en les formes. També hi ha un tractament rústic i senzill de colors i traç per desenvolupar la capacitat d’expressió en la taca i la línia.