Les línies de les Mans

Dijous 04-2-2016
Amb aquest taller vàrem començar el tema COS POÈTIC. Aquest tema l’hem tractat molt al taller i sempre ha estat molt interessant.
Recordo els vestits de memòria on es treballava el vestit com a reflex del cos , el cos vegetal  amb la pintura de mans plenes de plantes, el cos i vestit   o el cos a la deriva  La representació de la figura humana fa molt respecte, però al taller sempre ens jaudem   de plantilles del cos, fotografies, o monotips per tots aquells que no tenen experiència el el dibuix figuratiu.
El tema COS POÈTIC, estàva centrat en la nostra part física d’una manera positiva i poètica. El primer dels tallers va parlar de les línies de les mans, fent referència als continguts implícits que hi ha escrits a les nostres mans, missatges inconscients, poder, força, treball, amor, expressivitat…..
La nostra font d’inspiració van ser dos artistes que toquen el tema de les mans: Lesley Dill i Valerie Hammond. Fan unes obres que barregen el dibuix, la pintura, la cal.ligrafia i el collage en volum. Em va semblar molt interessant fer un treball volumètric amb materials volàtils de papers translúcids i al damunt escriure amb cal.ligràfia texts que parlin del tema de les mans, pot ser que quiromància, mites o creences antigues.
Vàrem fer servir la silueta de les nostres mans  per fer aquest taller.