Mocador d’Emocions

 

Segint amb el tema d’IDENTITATS, vaig proposar fer un mocador de collage-patchwork amb diferents materials no rígids: teles, papers, plàstics, etc.
Vàrem partir d’una tela de cotó d’uns 40 x 40 cms com a fons. per fer el collage es donàren puntades “artístiques” amb agulla i fil, que, d’una manera màgica, vàren crear dibuixos a la cara del darrera del mocador (és una manera de dir que no cal ser expert en cosir!). El mocador el vàrem enquadernar doblegat en una funda de cartó kraft.

El tema del mocador són les emocions i opinions que tenim sobre nosaltres mateixos. Seguint la dita “som el que pensem”, proposo fer un esforç de parlar-nos de manera positiva per tal d’afirmar la nostra pròpia personalitat i el que ens fa diferents. El mocador no guardarà les nostres llàgrimes, sinó que serà el recordatori de les nostres virtuts.
He posat obres de l”artista Hannelore Baron, que encara que té una faceta una mica obscura, fa unes composicions de teles reciclades que s’expressen per si mateixes i que ens poden ajudar molt. Podeu consultar un espai que he fet al Pinterest per aquest tema:  TELES , MOCADORS I RECORDS

Cadascú podia enfocar aquest tema a la seua manera. Amb un llenguatge secret i personal o amb frases o “SANKALPAS” definides. Afegint algun petit objecte o talismà, dibuixos, fotos, trossos de roba pròpia, íntima, roba de la infància, draps bruts, cotó, cordills. Fens composicions més figuratives o més abstractes. També podien fer un mocador especial per algun fet concret que vulguesin recordar o fer testimoni.