Emil Nolde (Alemanya 1867-1956)

Emil Nolde (Alemanya 1867-1956).
És un un dels grans artistes del segle XX. Treballava la pintura, el gravat i sobre tot l’aquarel.la, sent reconegut junt amb Paul Klee, un dels mes grans en aquesta tècnica.
Als seus inicis va viatjar a Paris on va entrar en contacte amb les obres de Rodin, Degas, Manet, Millet i  Daumier. Mes tard va pertànyer a grups d’artistes Die Brücke (1906/7) i la Secessió Berlinesa (1908-1910), que hi compartien tant la temàtica popular, com l’estil de traços i colors marcadament expressionistes, la deformació de la figura humana i la pinzellada crispada. També un gust per l’art tribal, que va conèixer de primera ma en diferents viatges que realitzà a Nova Guinea i desprès per tot Rússia, l’Orient i els mars del sud.
Peró el seu camí no era el de pertànyer a cap estilisme, sinó l’expressió del sentiment individual com Edvard Munch, però amb una la recerca d’allò primitiu i salvatge del ser humà, a l’estil de Gauguin. No pintava del natura, pintava els models tal com els sentia, tant els paisatges, com a les flors i la figura humana, utilitzant la deformació, la mescla xocant de colors i la saturació de la matèria. Els seus temes son expressió de la pròpia espiritualitat i sentiment i això ho transmet a l’espectador d’una forma immediata.
Les seves pintures estan plenes de colors vius mesclats amb aiguada o be amb traços ràpids, curts i empastats. Als paisatges veiem com l’aigua ha mesclat els colors de forma aleatòria, crean espais difuminats de colors intensos. Sempre es manté dins de la figuració encara que les composicions son de concepció abstracta, degut a l’enquadre i punt de vista forçat i la deformació expressionista del motiu a pintar.
Paisatges:
El tractament personal del color crea una sensació vívida dels paisatges en moments dramàtics o molt intensos. Ens sentim magnetitzats dins de la pintura amb facilitat. ja que representa grans espais oberts on el cel pren el protagonisne, com una gran composició abstracte de colors vius i contrastats que es fusionen amb violència. El paisatge, que normalment pesa a la partd’abaix, aquí s’inverteix cap amunt i ens fa perdre el punt de referència.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Emil_Nolde

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s