Paul Klee

(Alemanya 1879 – 1940)
Klee va endinsar-se en el seu propi estil a partir del viatge que va realitzar a Tunísia, on va descobrir la llum, el color i la poesia del paisatge.
Entra a l’avantguarda artística amb el grup expressionista Blaue Reiter. També va formar part dels Die Blaue Vier (Els Quatre Blaus) al costat de Kandinski, Feininger i Jawlensky. Va ser professor de la Bauhaus, i des de 1931, de l’Acadèmia de Belles Arts de Düsseldorf, abans de ser denunciat pels nazis per produir «art degenerat».
Klee és un dels artistes més influents de l’art modern, no només en altres artistes, també i molt especialment en la pedagogia de l’art. A les seves obres, moltes de petites dimensions, veiem poesia, música, color, sentiment, abstracció, figuració i altres temes que són recurrents a les diferents tendències artístiques de després de la II Guerra mundial.
Va investigar en la creació de nous procediments pictòrics. Va crear una cosmogonia personal en la qual tothom pot viatjar. Ens atrapa amb el sentit del humor, amb la tendresa, amb els colors acollidors: és molt difícil no sentir-se embriagat davant d’una obra seva.
Hem escollit els seus paisatges perquè hi podem observar, d’una manera clara i entenedora, un camí cap a l’abstracció.

http://es.wikipedia.org/wiki/Paul_Klee

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s