Paul Klee

(Alemanya 1879 – 1940)
Klee va endinsar-se en el seu propi estil a partir del viatge que va realitzar a Tunísia, on va descobrir la llum, el color i la poesia del paisatge.
Entra a l’avantguarda artística amb el grup expressionista Blaue Reiter. També va formar part dels Die Blaue Vier (Els Quatre Blaus) al costat de Kandinski, Feininger i Jawlensky. Va ser professor de la Bauhaus, i des de 1931, de l’Acadèmia de Belles Arts de Düsseldorf, abans de ser denunciat pels nazis per produir «art degenerat».
Klee és un dels artistes més influents de l’art modern, no només en altres artistes, també i molt especialment en la pedagogia de l’art. A les seves obres, moltes de petites dimensions, veiem poesia, música, color, sentiment, abstracció, figuració i altres temes que són recurrents a les diferents tendències artístiques de després de la II Guerra mundial.
Va investigar en la creació de nous procediments pictòrics. Va crear una cosmogonia personal en la qual tothom pot viatjar. Ens atrapa amb el sentit del humor, amb la tendresa, amb els colors acollidors: és molt difícil no sentir-se embriagat davant d’una obra seva.
Hem escollit els seus paisatges perquè hi podem observar, d’una manera clara i entenedora, un camí cap a l’abstracció.

http://es.wikipedia.org/wiki/Paul_Klee

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s