Paisatges Daurats


SESSIO 085 DIJOUS – DONES ARTISTES 5 – PAISATGES DAURATS
Dijous  26-2-2015 de 6 a 8 de la tarda
Aquest taller està dedicat a la pintura de l’artista sueca Anna Eva Bergman (Suècia, 1909-1987).
La combinació de pintura amb materials com l’or i plata, denota un compromís amb la simbologia i revela un concepte metafísic del paisatge. Va trobar el seu llenguatge plàstic inspirat per la seva cultura noruega i l’observació dels vasts paisatges del nord de Noruega, i de les illes de Lofoten, a la frontera amb Rússia.
Encara que va exposar la seva obra, sempre es va mantenir al marge dels moviments. No va ser sinó fins després de la seva mort que el seu treball va començar a despertar l’interès per si mateix, al marge del seu context biogràfic i històric. El 1994 es va crear la fundació Hans Hartung (el seu marit) -Anna Eva Bergman. Conté material d’excepcional de l’artista, amb milers d’obres i arxius que permeten l’estudi del seu treball.
Nosaltres també treballarem amb aquests materials i farem paisatges quasi abstractes de llum brillant i composició austera. També treballarem la textura i els elements geomètrics de la composició per crear plans de profunditat. Necessitarem pinzells plans.