Passeig nocturn

Amb el títol passeig nocturn, s’inaugura la sèrie de tallers petits relats, ja que és molt evocador i posa en marxa la imaginació i els records d’experiències viscudes per tots. La idea està inspirada en el meu llibre Mapa nocturn, dibuixat amb blanc sobre fons negre i que representa una ciutat de nit.
Pel llibre del taller fem servir el mateix plegat (semblant a un mapa), la tècnica, que és destenyir tinta negra quink aplicant lleixiu i el tema, que aquesta vegada es proposa com un passeig, perquè tingui un sentit seqüencial.
El llibre està plantejat com un mapa tridimensional. És una plana en forma de creu allargada plegada en forma similar a un mapa. Hi ha un cos central que queda recolzat a terra i que conté dibuixos de carrers vistos des d’amunt com en un plànol i les cares laterals que s’aixequen, amb dibuixos vistos de front amb les façanes i altres carrers en perspectiva. El més interessant del taller és aconseguir un conjunt coherent que barreja el pla i l’alçat mitjançant el dibuix que es mou entre les dues perspectives de forma fluida i creant una perspectiva subjectiva.
Abans de fer els dibuixos, es fa el plantejament del llibre amb algunes fotos de ciutat que marquin una seqüència circular o recorregut del passeig amb inici i final. Cada plec del llibre és una imatge i amb totes elles creem un continu visual. A continuació es talla i plega el paper definitiu. Després pinten amb tinta negra quick i dibuixem amb lleixiu abans que sequi. Ho fem per fases seguint la seqüència de la maqueta que s’ha fet abans. Dibuixem les línies més evidents de la perspectiva. Finalment es plega seguint les instruccions de l’esquema. La part posterior del dibuix també es pinta amb acrílic negre i s’escull un dels plecs per fer la portada, que és un dibuix de l’interior.
L’artista anglès Simon Faithfull també treballa el dibuix negatiu de blanc sobre negre i tracta el tema de la ciutat amb uns dibuixos digitals que es poden veure en aquest enllaç: PETITS RELATS 1: PASSEIG NOCTURN PER LA CIUTAT

plantilla del llibre:

1. PASSEIG NOCTURN

GuardarGuardar

GuardarGuardar

GuardarGuardar

GuardarGuardar

GuardarGuardar

GuardarGuardar

GuardarGuardar

GuardarGuardar

GuardarGuardar

GuardarGuardar

GuardarGuardar

GuardarGuardar

GuardarGuardar

GuardarGuardar