DELICADESA ORIENTAL I : SER I INMENSITAT

IMG_2575Monogràfics del Taller de pintura creativa
DELICADESA ORIENTAL I – Ser i Inmensitat
Dijuos 18-9-2014 (DA-71)

El primer tema és el dels grans espais pintats amb tinta xinesa.

L’autor que de referència és Gao Xingjian (Xina 1940).
Hem treballat amb diferents tipus papers (d’arròs, d’estrassa, artesà aquari….), la gamma de matisos que es poden aconseguir amb la tinta per expressar  profunditat i amb la intervenció de la figura humana, hem donat mida al paisatge. Una figura humana molt senzilla, feta de poques pinzellades, com si fos un signe traçat.
Hem fet servir l’aiguada com a tècnica pictòrica, es a dir, hem  pintat en humit, per tal que els diferents graus de grisos es barregin creant efectes atmosfèrics.
Hem creat diferents graus de negre afegint aigua a la tinta, per controlar el to de la pinzellada i així poder crear nivells de perspectiva.
Hem treballar la pinzellada oriental, trencant el traç i donant textura als límits de la línia amb moviments dinàmics.El tema general és el paisatge i la figura, però ho dividirem en diferents subtemes: horitzons, coves, forats, sol, sol i horitzó, muntanyes i el seu reflex, muntanyes i boires.
Les figures realitzen unes accions: caminen com nòmades, observen com estàtues, mediten com budes, dormen i somien, etc….

Deja un comentario