sessió 28: pintura del cos humà, nòmades

Dissabte, 19 de maig de 2012
En aquesta sessió vam reprendre el tema de la figura humana de la mà d’aquest pintor americà: la síntesi del seu dibuix i l’ús del color pla ens facilitaven la tasca de copsar la forma de les persones, l’aire inconfusible que ens fa diferents, i així  abordar una representació de caire poètic, evitant el detall més realista.

1. Exercicis de dibuix: Es va començar amb uns dibuixos sobre fotos de models publicitaris, per tal d’aprendre a sintetitzar les línies i els plans, i a representar les proporcions elementals d’una figura humana: primer amb un dibuix de línia que només havia de reproduir allò essencial del model; després, fent un dibuix monocrom amb un únic pla de color per representar cabells i roba.

2. Pintura sobre nòmades: Es va passar a treballar amb una gamma de colors entonats, a la manera d’Avery, sobre fotografies dels participants del taller a diferents sortides: ens va semblar interessant el motiu de la persona que camina i la representació de persones conegudes, dels qui ja tenim interioritzada la forma i el gest.
Primer, es feia una pintura només de la figura aïllada, després del grup, i finalment de les persones en un entorn natural. Els resultats van ser molt diversos i divertits: en sortí algun autoretrat caricaturesc, i tot i la dificultat de la representació va servir per perdre la por a la figura humana.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s