sessió 17 – mail art

Dissabte 19 de novembre de 2011: Mail art i Lenore Tawney
Consulteu també les obres dels nostre taller al bloc correspondències
on estan exposades.

1. Exercici de collage sobre text imprès: S’havia de buscar un tema per a la postal i retallar texts de diaris i revistes, seleccionant paraules i frases per composar el missatge.
S’hi podien afegir alguns elements de color, que es van fer servir per donar dinamisme i estructurar la composició.
Va ser important aprendre a treballar el text com a element protagonista d’una obra, i a explorar les possibilitats visuals com a trama i figura.
Aquest exercici té una lectura més lineal.

2. Exercici de collage amb pintura, text i formes geomètriques: Amb papers pintats a l’aquarel·la es va composar una postal amb una trama de formes geomètriques regulars com a fons, sobre el qual s’hi posaven texts impresos e imatges.
Les obres resultants tenen una estructura semblant a un puzle, de lectura multi direccional.

3. Exercici de collage amb pintura, text i objectes: La composició i els elements del collage eren de lliure elecció, s’havien de mantenir el sentit i l’estructura de la postal.
La inclusió d’objectes obria el ventall de possibilitats expressives: imatges retallades, trossos de roba, cromos, segells, cartes, botons, fulles, llanes, elements de costura com ara gafets…
Es va descobrir allò que té d’interessant el collage: la total llibertat creativa a partir d’elements suggeridors, la juxtaposició de conceptes i tècniques diferents, on els elements emprats acullen múltiples significats i objectes i materials comuns es converteixen en metàfores visuals.

Deja un comentario