sessió 18 – Joan Miró

Dissabte 3 de desembre de 2011: Pintant com Joan Miró

1. Exercici de pintura a partir de taques i figures: els traços expressius de colors primaris suggereixen personatges que es completen amb línies negres fines.
Aquest exercici té el seu interès en el fet de començar d’una manera aleatòria amb traços, i anar buscant els personatges en la relació formal que es crea: d’una manera lleugera es recorre el camí des de l’abstracció a la figuració.

2. Exercici de pintura sobre personatges foscos: Ara es parteix d’un dibuix lineal en negre per definir el personatge, que s’omple amb colors purs i transparents. Es treballa amb un mètode proper al graffiti i un cert sentit de protesta o provocació.
La representació d’un personatge grotesc permet enfrontar la pintura amb una actitud nova, molt enèrgica, com un dibuix fet a pinzell, que dóna uns resultats de vegades sorprenents per al propi autor.

3. Exercici de pintura a la manera dels nens: Es treballa amb colors purs primaris i negre d’una manera lliure, provant de defugir el coneixement après sobre la pintura de figura humana, com si fos el primer cop que dibuixem.
La figura humana és protagonista d’aquest exercici, acompanyada d’altres elements de la natura, propis del món pictòric de Miró. Així es recrea millor l’atmosfera infantil a les composicions.

Miró ens permet reinventar la manera de pintar: el fet d’emprar colors purs, de dibuixar amb el pinzell, gairebé de gargotejar per expressar-nos, mentre es va construint un món poètic. Tota la seva força és al traç intuïtiu, espontani, generador de tot un món de signes i personatges.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s