sessió 19 – les paraules de la pluja

Dissabte 17 de desembre de 2011

Aquesta sessió era diferent, la pluja va ser el punt de sortida per a recollir paraules, texts, poemes, músiques i artistes que ens permetessin representar aquest fenomen d’una manera artística.

1. Experiència Fontana: Vam començar pintant uns llenços de color blau amb pintura acrílica. Volíem una superfície homogènia, amb cos.
Al final de la sessió vam fer unes incisions a la tela per representar la pluja.
El fet de tallar la tela es converteix en una experiència única, que transforma la pintura en escultura.

2. Experiència Hartung: Aquest artista ja es va treballar a la sessió de pintura d’acció, i ens va semblar idoni per representar el tema de la pluja d’una manera abstracta: el modus de pintar de Hartung té una similitud estreta amb la forma en que cau la pluja. Una representació que sorgeix del moviment, del traços superposats que crean una atmosfera: Es van emprar el negre i el blau sobre fons gris, que permetien aquest minimalisme.

3. Exercici de collage amb pintura i text: S’integraven un paisatge pintat a l’aquarel·la com a fons, els traços a la manera de Hartung, els texts com a literatura i com a element plàstic (impresos o cal·ligràfics), incisions, objectes com ara fils, agulles…
El tema de la pluja es viu d’una manera personal i es pinta des de dintre, sense necessitat de model, cadascú va traient imatges i recreant una poètica pròpia.
El collage permet desenvolupar aquest imaginari amb elements que eixamplen les nostres possibilitats expressives.

Tota la informació i els texts recollits són a:
les paraules de la pluja | correspondències

2 comentarios en “sessió 19 – les paraules de la pluja

  1. […] Més informació aquí. […]

Deja un comentario