SESSIÓ 193: IKEBANA I – GRAMÍNIES

Dijous 24-5-2018
aquest dijous vàrem fer el primer taller de la sèrie ikebana, aquesta vegada  inspirat en l’artista alemany Anselm Kiefer. El concepte de la composició vegetal el vàrem tractar bàsicament a partir del treball matèric dels fons que contindrà els motius.  A la primera part del taller, vàrem crear les pàgines d’un llibre amb diferents procediments pictòrics, que vàren donar com a resultat una mena de substrat sensible que ens permetrà elaborar un discurs vegetal al damunt. Aquesta fase va ser dinàmica i molt pictòrica.
A la segona part del taller vàrem retallar i cosir les pàgines del llibre una vegada seques i les vam treballar amb diferents composicions vegetals. Les plantes d’aquest ikebana són les gramínies, es a dir, els cereals com el blat de moro, la civada o el blat. És interessant estudiar-les una mica a través de dibuixos de botànica que podem trobar per internet i que vaig imprimir per material de collage. Aquí hem d’observar amb ulls d’artista les seves flors, llavors, fruits, la forma, el creixement, etc… per integrar-les al llibre en forma de collage o directament dibuixades sobre el fons. També és important afegir elements de natura reals premsats per afegir un nou nivell de lectura i un volum especial al llibre.
Finalment vàrem fer un treball cal.ligràfic al damunt, en una reflexió personal sobre el propòsit del treball./www.pinterest.es/margamascaro/art-ikebana/