sessió 25 – ocells

Consulteu: Georges Braque i Art Inuit

Dissabte, 24 de març de 2012
Aquesta va ser una doble sessió, on vàrem fer 3 aproximacions al tema dels ocells:

1. El dibuix naturalista de Lars Jonsson: D’aquest artista suec ens vam fixar en els esbossos del natural: la senzillesa de les formes, l’ús subtil de l’aquarel·la, ens serviren per apropar-nos a la representació naturalista dels animals i el paisatge.
Al  matí vam anar a dibuixar al Prat del Llobregat, als canals i estany de les Philipines. Ens va faltar temps per desenvolupar més aquest exercici, però vam descobrir i gaudir de la sortida naturalista.

2. L’escultura inuit: Vam fer un treball en fang inspirat a les obres d’aquest poble: la rusticitat i a l’hora, la delicadesa de les formes inspiraven el primer exercici amb volum del taller.
Ens fixàrem tant a les obres rodones, que copsen les formes més sintètiques, com a les planes, on les incisions i línies dibuixen els trets característics de la expressivitat de caire primitiu.

3. El collage de George Braque: Aquest últim exercici explorava el sentit simbòlic i les possibilitats plàstiques que trobem a l’última obra gràfica de Braque.
La llibertat de barrejar pintura i collage ens permet desenvolupar imatges poètiques i fer una reflexió sobre elements del món natural que desperten emocions positives i una especial empatia. Així com fer una investigació sobre el procés de inspiració i creació personal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s