sessió 58: contel.lacions

Dijous 6-3-2014 de 6 a 8 de la tarda
IMG_1289Aquest dijous hem fet un llibre-caixa, basat en l’obra “Alfabet Celeste” que vaig fer amb el grup Portolà 10 aquest estiu.
L’obra original és de mida gran, però nosaltres farem una versió petita dins d’una caixa de fusta. A l’estil de Marcel Duchamp Boîte-en-Valise, 1936.
L’obra està formada per 2 rodones: una amb un mapa celeste inventat (negre) i l’altra una interpretació del mapa 1 en forma de símbols o constel·lacions (blanca). En aquest segon mapa podem posar una paraula xifrada o amagada.
Pintarem la caixa amb una textura blau marí i a l’interior enganxaren les nostres constel·lacions. Podem afegir texts o dibuixos de fons que reforcin el contingut del treball, o una dedicatòria, o un missatge per algú.
2013. Estada i exposició SIGNES TROBATS al “Forn de la Calç” (CACIS)
Estada del 15 al 21 de juliol de 2013. Exposició del 21 al 14 de setembre de 2013.
Text:
Text Portolà 10:
Hem buscat uns nous llenguatges en l’entorn, uns nou símbols que ens suggerissin realitats paral.leles.
Des de l’evolució de les ombres d’objectes inventats (L’Hort d’Ombres i l’Alfabet Solar), hem anat apropant-nos a l’entorn i hem elaborat el nostre pròpi plànol topogràfic (Llibre de calç) per a captar la magestuositat de l’espai que ocupem. Tot allò que podia representar un missatge ho hem seleccionat per a fer una doble intervenció, monotips i banderoles, que expandeixen la nostra veu (Llibre de Bosc i Banderoles de símbols).
El contacte amb la nit ens ha permès confeccionar un doble mapa de constel.lacions, a fi de crear uns nous símbols i una nova significació (Hort Celeste i Alfabet Celeste).
I l’aigua, l’element que ens ha acompanyat de manera abrupta i sorollosa cada dia, ens ha permès investigar sobre la seva acció damunt la terra. Hem recreat la seva intervenció i ehs ha mostrat unes formes que ens poden recordar països, continets….(Alfabet de Pedra i Paisatge de Pedres)

CONSTEL

Deja un comentario