Cos a la Deriva


Disabte 15-02-2014
Aquest dissabte vàrem fer un taller de figura humana, basat en els dibuixos de l’artista britànic Antony Gormley (British 1950).
A la seva obra hi podem observar com els cossos desafien a la gravetat, floten a l’aire, de manera solitària. Parlen de l’individu, de la seva presència, de lloc que ocupa el cos.
Un cos sense detallar, una silueta que accepta el seu destí. Un estatisme en moviment en el qual s’intueix un viatge cap a l’interior d’un mateix.
L’entorn d’aquests cossos està insinuat de manera senzilla i molta força, i en conjunt, els dibuixos ens poden ajudar a apropar-nos a la figura humana sense por.
Vàrem fer un llibre d’artista plegat en forma de zig zag de 10 dibuixos amb guaix i tinta. El lligam del llibre és un viatge a la deriva del cos per un espai sense coordenades.
El primer de tot va ser crear els espais a cada una de les planes. traçàvem amb aiguada un punt de referència a cada una: una horitzontal en cada punt cardinal i a les cantonades o bé unes formes ovoides. Tot això amb guaix ocre. A partir d’aquí situàvem les figures flotants.
Fèiem servir fotografies de persones flotant de difeents fotografs com a referència. Primer les calcàvem i després pintaven, en un full a part, un original amb tinta que s’estampava al llibre com un monotip. Per últim, acabàvem treballant la figura resultant bufant l’exces de tinta aplicada i salpicant l’espai amb tinta negra amb espai.

Deja un comentario