sessio 61: paisatge zen

Dijous 28-3-2014 de 6 a 8 de la tarda
IMG_1403
Aquest dijous vàrem fer un taller de paisatge basat en un artista Japonès que pintava jardins: Zen Okiie Hashimoto (Japó 1899-1993)
És molt interessant el tractament de les línies que determina, no solament la forma de la grava del jardí, sinó també el punt de vista aeri des del qual estan mirats.
Treballa la composició amb minimalisme de formes i una perspectiva especial que ens fica dins del paisatge com observadors.
Treballa cada element amb cura i cada línia amb la seva textura i densitat. És un treball molt sensible i amb molta cura de transmetre allò que representa: la serenitat i la meditació.
Per tal de facilitar el treball i fer-ho més interessant, vàrem treballar a partir d’un mini-jardí Zen que ens vàrem fabricar cadascú a classe amb sorra de sílice i pedres. Els nostres propis dissenys fets a la sorra, van ser els models per pintar amb aquarel·les i tinta els nostres paisatges al paper. El format va ser un llibre de lectura tridimensional o desplegable en diferents sentits, amb 6 dibuixos de formats diferents. La tècnica va ser aquarel·la i tinta sobre paper artesà. Vàrem crear unes signatures-segell per afegir-les a cada pintura.
El treball té diverses facetes: 1. La composició, on és important la simplicitat, i també determinar uns espais de primer, segon i tercer pla, fent servir les bandes adalt i abaix del dibuix com a referència pel dibuix central. 2. Els colors terra i grisos molt engamats. 3. La perspectiva aèria. 4. La representació de la duresa de les pedres i la tovessa de la sorra.

PAISATGES

Deja un comentario