sessio 82 – mapes abstractes

IMG_20150718_204500Dissabte 18-07-2015
En aquest taller proposo un tema pictòric que treballa amb la línia, l’abstracció, la repetició, i la monocromia. Ens centrarem bàsicament en l’obra de l’artista català Hernández Pijoan (Barcelona 1931-2015) i Joaquim Chancho (Tarragona 1943)
A la seva obra podem veure com el  minimalisme, es veu envaït pel traç, els rastres, la superposició de capes i l’esgrafiat aportant a la repetició abstracta, un caràcter molt emocional.
La pintura es treballa en un sol pla, per això li dic mapa. Mapes de camps, de ciutats, de nivell. No hi ha perspectiva, però sí profunditat en la mirada, ja que l’obra ens transporta a una realitat abstracta de grans dimensions a vista d’ocell.
Exercicis:
1. Dibuixos de límits exteriors i interiors: marges i camps. Exercici per entrar en la poètica de l’artista, la seva mirada i comprensió del paisatge.
2. Gratage de línies-mapa de la pintura blanca sobre paper negre. És un treball ràpid i intuïtiu, treballant tant la qualitat de la línia com la textura de la pintura.
3. Gatage de pintura negre sobre paper blanc.
4. Exerci inspirat en l’obra de Joaquim Chancho, enganxant cinta adhesiva al paper i pintant al damunt. Al assecar-se la pintura, arranquem la cinta.
5. Passar a linòleum algunes de les obres per tal d’estampar sobre paper i crear una sèrie per cada participant del taller.

Deja un comentario