Cos Ancestral


Dissabte 05-09-2015
Aquest taller està inspirat en una artista cubana que hem tractat d’una manera molt tangencial: ANA MENDIETA (Cuba, 1948-1985).
Era una artista molt compromesa, intensa, dura i difícil. Feia art amb el seu propi cos, amb performances i accions a la natura, fent servir la seva pell com a superfície per pintar i expressar conceptes i rites primigenis, ancestrals: la mort, el naixement, la foscor, el foc, la terra, l’aigua, etc…
A la seva obra trobem uns dibuixos de figura humana molt interessants per la seva simplicitat i originalitat. Representen la dona com a llavor contenidora dels misteris de la natura, origen de la vida i del seu contrari: el sacrifici, el tràgic.
Nosaltres treballarem aquest tema buscant la simplicitat i l’essencial del dibuix. Farem obres en paper i també treballarem amb relleu per crear algun linòleum que puguem imprimir al taller.
Etapes:
1. Dibuixos del cos humà a partir de les formes de la ceràmica prehistòrica
2. Dibuixos del cos humà a partir de les formes de les fulles
3. Collage de fulles en forma de cos humà, a partir del qual es desenvolupa un procés creatiu: A. collage de fulles – B. dibuix inspirat pel collage – C. Pintura amb el monotip d’aquest dibuix sobre un fons texturat.
4. A partir del procès après al punt 3, realizar altres pintures, basades en una selecció de dibuixos sels punts 1 i 2.