sessio 84 – vivendes al desert

IMG_4792Dissabte 19-09-2015
En aquest taller hem treballat una vegada més el tema d’habitacles, aquesta vegada, les cabanes nòmades del desert: cases portàtils, fetes de pell d’animal.
El tema dels habitacles, que estem desenvolupant a poc a poc, ens fa aprofundir en els diferents aspectes d’aquest concepte i en les tècniques pictòriques, però sobretot, és una manera de trobar l’estil propi d’enfrontar la pintura.
El treball està basat en unes obres de l’artista Anton Zoran Music (Eslovènia – Itàlia 1909-2005) sobre paisatges semidesèrtics de Dalmàcia.
És una pintura humil que reflecteix una mirada profunda i sentida. Obres molt maques i inspiradores. Nosaltres treballarem amb la subtilitat pictòrica d’aquest artista, les formes de les vivendes i les textures de l’exterior, en un entorn horitzontal.
Aquest taller també ha tingut vessant tècnica: el treball de fer un obra per passes: esbós, plantejament de la composició i els volums, dibuix dels elements detallats, tot en format reduït i finalment ampliació al format definitiu de 60×25 cm. aplicant directament l’aquarel·la.