Surrealisme


SESSIO 72 DISSABTE – DONES ARTISTES 7 – SURREALISME
Dissabte 24-1-2015 de 5 a 8 de la tarda
Aquesta vegada treballarem el tema del surrealisme. He escollit 2 artistes:
Eileen Agar (British, 1899-1991) i Unica Zürn (Alamània 1916 – 1970). Una treballa el dibuix surrealista, d’imatges imaginades o somiades, l’altra treballa el collage pictòric figuratiu oníric. Les dues estan als límits del moviment artístic, com a independents, pot ser per ser dones.
Eileen Agar, és inclosa en exposicions dels artistes surrealistes i te èxit professional, treballa de forma regular i crea tècniques personals amb la pintura i el collage.
Ünica Zürn, com una outsider, es manté en un terreny entre la professió i la bogeria, treballant l’art d’una manera molt personal i expressant sentiments íntims i secrets amb el dibuix i l’escriptura.
Articles relacionats:
UNICA ZÜRN. LA ALUCINADA SUTIL   Fragmento de la vida y obra de Unica Zürn   Eileen Agar: An Eye For Collage At Pallant House Gallery | Culture24
Nosaltres dividirem el taller en dues parts. Dibuix i collage pictòric. Al taller tenim restes de papers per fer collage, pero si teniu papers vells o reciclats, els porteu. També pinzellls, plumeta, i aquareles.

GuardarGuardar