Taller d’Art i Color · 2014

Aquest és un taller de pintura per aprendre a fer infinits colors i a barrejar-los per crear obres amb ells. Partirem de 6 bàsics: vermell, groc, blau, magenta, blanc i negre.
Crear els nostres propis colors ens ajuda a estalviar i a fer uns tons molt més interessants i bonics que els de la botiga. La diferència que hi ha entre fer un color o comprar-ho és exactament igual que la que hi ha entre la cuina feta a casa i el menjar preparat. No hi ha color!, sobretot quant parlem de materials de baix cost per les escoles.
Programa i continguts bàsics
La metodologia de cada sessió és molt similar:
1. Primer farem una guia de colors per veure clar d’on prové cada to.
2. Després extraurem uns colorits d’unes obres d’artistes proposats
3. Recrearem les nostres pròpies obres a partir de l’autor i els seus colorsTema 1: els colors bàsics: vermell, groc, magenta, blau, blanc i negre

Aquesta és una sessió per entrar de ple en el color i les barreges. S’ha de tenir cura amb la neteja dels pinzells i de mantenir la paleta neta. Ens inspirarem en l’ART ABSTRACTE DEL S. XX i pintarem obres a partir d’artistes de la Bauhaus com Paul Klee (Suïssa, 1879-1940), Sophie Tauber Arp (Suïssa 1989 – 1943), Sonia Delaunay (Odessa, 1885 – París, 1979), artistes independents com: Margo Hoff (NY, 1910–2008) o Betty Parsons (EEUU. 1900-1982).

Tema 2: els colors terra: siena, ombra, òxid…
Aquesta és una sessió, per entrar en el fascinat mon dels colors terra. Hi ha molts i tots es poden fer a partir dels color groc, vermell i negre.

Treballarem EL PAISATGE, inspirant-nos en els artistes William Turner (Londres, 1775-1851) i la tècnica de l’aiguada, Anton Zoran Music (Eslovènia 1909-2005) i les trames, Anseml kiefer (Alemània 1945) pintant amb sorres i elements de la natura.
Per pintar el nostre paisatge, primer ens farem un model creat amb espècies seques com romaní o julivert i sorres de colors dins d’un plat i després el pintarem en un full i amb pintures.

Tema 3: els grisos: negre, blanc i grisos
En aquesta sessió ens iniciarem en el món de la tinta xinesa i el carbonet i els diferents matisos de grisos i negres. ELS temes que tractarem són la FIGURA HUMANA i EL BODEGÓ.
1. Farem uns exercicis ràpids de tinta amb aiguada per practicar amb els estris.
2. Treball molt interessant i senzill de la figura humana inspirat en les figures d’Alberto Giacometti (Suïssa, 1901-1966) i les seqüències de moviment de Eadweard Muybridge (Inglaterra 1830–1904)
3. Pintarem la figura humana inspirada en l’artista Gao Xingjian (Xina, 1940)
4. Treballarem el bodegó amb carbonet a partir de l’artista Giorgio Morandi (Itàlia, 1890 – 1964.

Tema 4: els colors freds: blau i verd i els colors càlids: vermell, taronja, groc.
En aquesta sessió treballarem a partir de la guia de color del primer dia i l’ampliarem per treballar els colors freds i càlids. Farem un viatge de la FIGURACIÓ A L’ABSTRACCIÓ.
Pels color càlids, farem un exercici molt especial basat en l’artista Georgia O’Keefe (EEUU 1887-1986) i Arthur G. Dove (EEUU 1880–1946) . Farem un model amb sorres de colors per després pintar. Són paisatges que representen l’albada i la posta de sol.
Pels colors freds treballarem els paisatges nocturns de Van Gogh (Holanda, 1853-1890).
Primer treballarem el paisatge amb aiguada i posteriorment farem una síntesi geomètrica del mateix a l’estil de l’artista Paul Klee (Suïssa, 1879-1940)

Es reuneixen tots els treballs amb un dossier


 

 

 

Deja un comentario